Färgning

Ullfärgning & färgning av fårskinn & lammskinn

Vill du sätta färg på tillvaron? Då hjälper vi dig gärna med ullfärning & mockafärgning!

Vi har regnbågens alla färgar. Vi färgar dels lädersidan med kulör så du kan ha den värmande ullen inåt kroppen och samtidigt få en härlig nyans utåt. Denna färgning kallar vi för mockafärgning eller toffelfärgning. Här kan man även välja att lägga en vax på toppen vilket ger ditt skinn en ännu längre livslängd.

Vi färgar också gärna ullen, en så kallad ullfärgning. Men ullfärgning lägger vi allt fokus på just ullsidan. Även på ullfärgning har vi en stor färgpalett att välja på. Du kan även kombinera en ullfärgning med en mockafärgning.

Ring oss gärna om du vill vet mer om vårt färgningsarbete.


Hur genomför vi Ullfärning och mockafärgning

  • Färgning av lädersidan sker oftast genom sprutfärgning. Cirka 20 basfärger finns att välja på. Färgen sprayas jämt över hela läderytan så den tränger in i lädret. Skinnet torkas och sträcks därefter och har då en s.k. mockayta.

  • Efter den färgningen kan man enkel vaxa eller Dubbel vaxa. Det innebär att man på den färgade ytan sprayar på ett lager av olika vaxkomponenter (Enkel vaxning) eller två lager (Dubbel vaxning) som i en nappateringsmaskin pressas in i lädret under högt tryck och värme. Skinnet får då en blank läderliknande yta som är mer hållbar och vattenavstötande än den först färgade mockaytan.

  • Ullfärgning. Ullen färgas i bad i önskad färg där lädersidan får en svag ton i samma färg.

  • Badfärgning av lädersidan kan också göras med de två färgerna svart och marinblått, utan att ullsidan blir färgad.